Vattjom Vipers

Sponsorer sökes till ny luftkonditionering, lagret kokar..

Kategori: Allmänt

Det är med en gigantisk ära som jag välkomnar er till en ny säsong med Vipers!
Jag, Walter Sparrow, har varit inaktiv ett par månader nu p.g.a att det har varit lågsäsong i Vipers och jag har varit på en magnifik och givande semester.

Jag och ett särskilt antal utvalda ex-fruar till mig bestämde oss för att hyra en minibuss och en stor husvagn. Sen packade vi in ett dussin underkläder, regnponchos, 4 häften restaurangchansen och 23 kg Treo i vagnen och satt iväg mot det stora äventyret som de flesta tror finns bortom Sundsvalls kommun. Det var ett par mil utanför vår stolta drak-kommuns gränser som vi förstod att vi hade blivit lurade. För vi stiger in på en mack och jag går fram och köper min standardmeny: 2 grillade med räka, 1,5 liter cola, ett stycke av någon gemytlig kvällstidning och en dosa snus. I samma ögonblick som den söta expediten Olav skulle framföra vad detta kalas skulle kosta mig så kröp en obehaglig och rå känsla in min kropp. Det var något som inte stämde, något som jag inte gillade, något som var kusligt. Räksalladen var slut... Och inte nog med det, han skulle ha mig till att betala 532 kr för min standard meny. Då gick det upp ett ljus för mig. Vi var ju för fan i Norge. Jag högg tag i en gammal ex-fru vid namn Solejka och röt i så det spruta saliv ur munnen: JAG SA JU ATT VI SKULLE SVÄNGA HÖGER I RONDELLEN UTANFÖR CITY GROSS!

Det var inte så mycket att göra åt saken, äventyrslusten hade tagit samma väg som hela min månadslön, alltså rätt ner i fickan på en snål norsk och där skulle det få stanna. Så jag vände och körde hem för att ta in på Backetjärns Camping i Torpshammar. Där stannade vi 3 månader och hade det bra.


Efter att just ha skrivit en helt orimlig och påhittad histora så kom jag att tänka på Vipers. Dom har ju dragit igång säsongen igen. Det började med en uppstart den 8 Augusti, en heldag på lagret. Det var spända och förväntansfulla mannar som träffades klockan 12.00 den söndagen.
Coach började med att prata om den kluriga, men ack så viktiga mentala biten. Det bröt isen en aning men alla var pirriga för den praktiska biten. Första träningspasset var helt okej, lite ringrostigt men annars helt okej. sen en gnutta mentalt och teoretiskt igen innan den fantastiska maten kom. Det var Bacons och Antes madonnor som med en gnutta magi, kokat ihop en utsökt korvstroganoff. Till det serverades ris, knäckebröd och Mellanmjölk. Efter detta fortsatte coach med att prata vision och målsättning. Sedan var det dags för ett nytt träningspass, sen lite snack igen sen ett nytt träningspass. En härlig dag som slutade strax före klockan 19.

Onsdagen efter var det träning som inleddes med ett löptest i elljusspåret. Under den första minuten när vi var på plats så fick coach samma fråga cirka 3 gånger: Ska vi springa två varv?! Hela varv?!?!. Det lät som om det skulle bli en intressant tillställning. Alla tog sig i mål i alla fall så två varv var ingen omöjlig sträcka tydligen. Efter det drog vi till lagret för att ha en timmes träning. Det var riktigt varmt där inne och träningen höll inte så jättehög klass med tanke på att alla var slut efter löpningen.

Gårdagen erbjöd också en träning, lika varmt denna gång. Tror det är en medeltemp på cirkus 46 grader och luftfuktigheten går inte ens att mäta med dagens instrument. Så om du är snäll, snygg och riktigt rik så kan du få sponsra oss med pengar till luftkonditionering.
Vi har även anmält oss till en Cup i Timrå den 11-12 September. Det ser vi fram emot.


Det finns bara en av mig och det är jag - Walter Sparrow