Vattjom Vipers

Bland puch-mopeder och bricanyl

Kategori: Allmänt

Hallå där alla januari-goa lusläsare!
 
Jag vill börja med att be om ursäkt för att mitt föregående inlägg bara var bluff och bog. Min kontakt som gav mig uppgifterna om att Johan Dahlqvist skulle vara spelklar har jag givitvis läxat upp rejält och det senaste jag hörde om honom var att han precis kunnat äta mat i annan form än rinnande igen. 
 
Som ni förstår så var inte denna omtalade "Dala" med i matchen mot FBC Lo i söndags. Vipers klarade av att vinna med säkra 5-10 ändå. Om siffrorna hade speglat matchen skulle slutresultatet istället vara 3-15. Men nu blev det 5-10 och det innebär tre friska pinnar att vattjom ångar på i jakten på avancemang till division 2. Coach Flodin var till en början helt lyrisk över den idrottshall som matchen spelades i. Stora omklädningsrum, bra läktare, 6 st duschar och en finfin vattenblandare i omklädesrummet som man lätt kunde fylla vattenflaskan i. Det viskades om att den gode Flodin ringt fastighetsägeren för att få fram uppgifter om radonvärde och driftkostnad. Hurvida detta är fakta eller fabler kan inte ens jag svara på. Det fanns dock negativa delar med hallen och det var att planen var väldigt liten och golvet hade en väldigt studsande effekt. Så något arena-köp blev det inte för den högt uppsatte bankmannen Flodin. Alla trodde dock fortfarande att hallen var det mest positiva av Flodins tripp till Bollsta, men det visade sig att allihopa hade enormt fel. Vipers åt nämnligen på Frasses i Kramfors efter matchen och då var drömmarna om hallen som bortblåst direkt när Coach tog sin första stora tugga på sitt superskrov.
 
 
Onsdagens träning visade sig ha många överraskningar att bjuda på. Vem hade trott att den gamle puch-åkande Hampus "Hampe" Othzén skulle dyka upp för en comeback-träning? Att sedan Danne Nordin droppade in i omklädningsrummet efter en lång tids frånvaro var inte heller nåt man hade kunnat förutse. Danne mumlade något om beach 2014 medans han förgäves försökte kränga på sig de små strumporna som hans kära fru packat ner i sportbagen. Men flest hakor tappades ändå när Jonas "Törna" Törngren snubbla in anfådd som en Sankt Bernard-hund i 29 graders kvavt sommarväder. Tomassons epa hade tydligen skurit så "Törna" var tvungen att gå hela vägen till träningen från hans hem på nya Tuna Hus. Som tur var hade "Törnas omsorgsfulla mor skickat med hans bricanyl som flitit användes under träningen. Spelet på träningen såg stundtals bra ut och det ser relativt lovanda ut inför helgens hemmamatch mot Härnösand. 
 
 Folk har skymtat Johan Dahlqvist och Oscar Sjödin bland de smårunda bingotanterna på Friskis och Svettis i veckan. Detta är den bästa bilden jag fått in och den talar nog sitt tydliga språk, de var iaf inte där för att träna.
 
 

Folk dör av syrebrist när jag gått förbi - Walter Sparrow

Dahlstengrenssonströmqvist är klar!

Kategori: Allmänt

Man hinner inte mer än kliva av färjan innan det börjar hagla in rykten och nyheter om Matfors stolthet Vattjom Vipers. Jag ska samla på mig lite mer kött på benen om det som gått av denna säsong och sedan skriva en liten sammanfattning. Men det blir inte idag.
 
Nu har jag i stället den stora äran att få presentera det senaste nyförvärvet: Johan Dahlqvist!
 
I ett pressutlåtande klockan 15.58 idag så bekräftar Vattjoms tränare ryktet som gått ett bra tag nu.
- Ja, det stämmer. Johan Dahlqvist är nu klar för oss i Vipers, alla papper och diverse tråkigheter är nu på plats och Johan kommer att delta i söndagens bortamatch mot FBC Lo, säger den trötte men glade Flodin innan han avslutar samtalet med att gäspa högt i luren.
 
Johan Dahlqvist har den senaste tiden varit klubblös efter att han i somras bröt sitt kontrakt med division 2-laget Sundsvall City. Han är en stor och rejäl forward med bra teknik, smarta passningar och ett bra sinne för mål. 
"Dala" som den blonde audi-älskande stadspojken kallas har från December månad tränat med Vipers och det var väl väntat att övergången skulle bli bekräftat inom en snar framtid. Att det gick att lösa innan första matchen på vårsäsongen var perfekt enligt mig. Då får han komma igång i ganska bra tid ändå med tanke på att han inte spelat seriespel sedan i Mars förra året. Jag ringde upp "Dala" för en kommentar.
 
Gratulerar till ditt kontrakt med storsatsande Vattjom Vipers! Hur känns det och hur tänkte du när du valde just Vipers?
- Tack så mycket! Det känns riktigt bra faktiskt. Jag ville ju fortsätta spela innebandy men City var inte det laget som passade mig bäst. När sedan Vattjom hörde av sig kände jag att det lät väldigt spännande och efter x antal träningar så kändes det helt rätt att krita på. Jag vill vara med och hjälpa laget så gott jag kan i jakten på avancemang till division 2.
 
Direkt in i hetluften med match på söndag mot FBC Lo, känner du dig redo?
- Ja, absolut. Jag känner mig redo till 100%. Efter att ha varit ute å rest 2 månader i höst så kom jag hem tidigt i December och har kunnat träna stenhårt från dess förrutom en veckas vila efter en mindre operation som jag var tvungen att gå igenom. Jag har även köpt gymkort på friskis och svettis så jag har kunnat rehab-träna utmärkt. Allt har flytit på bra och nu är jag bara sugen att få springa ut på planen i Vattjoms fina ställ.
 
Vad var det för operation du gick igenom?
- Det är inget jag vill prata om här i media, det var ett mindre ingrepp och jag är helt återställd nu. Det är allt jag har att säga om det.
 
Till sist, hur laddar du upp inför matchen på söndag?
- Det blir till att käka kvarg med färska hjortron och snusa så mycket jag klarar av, säger en skrattandes Johan Dahlqvist innan vi avslutar samtalet.
 
Ja, nu återstår det att se om den tidigare pålitlige poängmakaren kan leva upp till förväntningarna som alla glada Vipers-fans har på honom. 
 
Efter att ha rotat lite i mina gamla arkiv så hittade jag denna bild på nyförvärvet Johan Dahlqvist och Vipers-backen Oscar Sjödin. Kanske Sjödin hade ett finger med i spelet när Dahlqvist värvades?
 
 

Som en ros på en grav är jag en vacker del av döden - W.S

"Min drottning bor i hjärtat av baltikum"

Kategori: Allmänt

Tjääääna!
 
Jag är tillbaka, här, redo att smörja era osmorda krås. Alla undrar förmodligen vart jag hållit hus, vissa kanske tillochmed fruktat att jag trillat av pinn' men till er stora glädje eller möjligtvis besvikelse så har jag faktiskt bara varit på en välbehövd semester. 
 
"Varför?!" hör jag er skrika i kör bakom era datorer eller smarta yuppienallar. Jo, det finns en förklaring till detta.
Det var ett tungt beslut att ta en paus från bloggen alla var besatt av. Men det var många faktorer som spelade in när jag lämnade er, helt utan förvarning eller förklaring den där olustiga dagen i Augusti 2010. Jag ska med min ringa förmåga försöka få er att förstå.
 
Den främsta anledningen var att jag kände mig ensam. Visst, jag hade er, mina underbara läsare men jag ville känna kemin mellan man och kvinna. Hitta det där som alla människor innerst inne söker, Kärleken. När jag i mitten på Augusti fick nys om Tallin som utlovade stor chans till att hitta just denna kärlek som jag sökte så beslöt jag mig för att packa ihop min gamla Jofa-trunk med de saker jag trodde var viktiga och ge mig av till den fina hamnen i stockholm för att kliva på färjan. Nu var det ju inte så att jag bodde i själva Tallin utan jag bodde i en liten pittoresk** förort som heter Paldiski. Där träffade jag en förtjusande bastant kvinna vid namn Tamara som jag föll pladask för. Hon är en förtjusande varelse, vi gifte oss i ett Estniskt jakt-torn på Julafton 2010. Vi hade drygt två helt fantastiska år innan jag hittade henne i apburen tillsammans med clownen från den tillresta cirkusen som uppträdde på Nyårsafton 2012 där i Tallin.
Då var det bara att säga tack och hej. På nyårsdagen vaknade jag upp med jordens baksmälla men efter ett par liter värmd kondenserad mjölk, alltså kolasås, så kände jag plötsligt hur det började rycka i bloggfingrarna igen. Jag kom att tänka på Vattjom Vipers och skämdes över att jag inte hade någon koll alls på hur det gått för laget denna säsong. Efter 32 minuter stod jag och väntade på färjan hem till Sverige.
 
Övriga anledningar:
  • Mammas blåskatarr
  • Klimatproblemet
  • Asyl
 
Jag är här för att stanna, vare sig ni vill eller inte - Walter Sparrow
 
*http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Urinvagsinfektion/
 
**http://sv.wiktionary.org/wiki/pittoresk